SVINGEN KOLONIAL OG KAFÉ

Et bærekraftig spisested, en hjertevarm plass å være for alle

Hva vi velger å spise har betydning for jorda og miljøet. I Svingen vil vi behandle våre omgivelser med kjærlighet, og bryr oss derfor om hvilke råvarer vi tilbereder og serverer våre spisegjester.

Menyen vår skal være både bærekraftig, sunn og smaksrik. Svingens dyktige kokker brenner for mattradisjoner og matglede, og vi har jobbet lenge med å finne de beste leverandører; gårder som driver økologisk med god dyrevelferd og småskalaprodusenter som leverer kortreist mat og sesongens beste råvarer. Vi ønsker en bevisstgjøring rundt hva vi serverer, hvor det kommer fra og hvilke fotavtrykk det etterlater.

Vår drøm er at Svingen kolonial og kafé skal være et knutepunkt for nærmiljøet. Et sted å spise god mat, treffe naboen og føle seg hjemme. Både inne i vår koselige kafe, eller i vår trivelige uteservering på Oslos tak – med nydelig utsikt over byen.

Når du besøker oss synes vi det også er hyggelig at du skal kunne ha muligheten til å kunne handle med hjem et utvalg av våre delikatesser og de gode råvarene vi har tilgang til. Vi ønsker derfor å beholde det gamle konseptet med «kolonialforretning».

Fra vår ferskvaredisk vil vi by på smaksrike oster og ferske skinker, hjemmelaget hommus, og andre fristelser. Du kan også kjøpe med deg ferske grønnsaker, nystekte brød, søt bakst og «hyllevarer» som pasta, oljer, hermetikk, sjokolade, kjeks og gode drikker m.m.

Svingen kolonial og kafé drives av Anne Aarrestad, Bernd Eichler og Tomas Adrian Glans. Til sammen har vi bred erfaring fra kunst-, kultur- og næringsliv. Alle tre gleder seg til denne utfordringen – å skape et nytt hjertevarmt møtested i Skrenten.

Ønsker du å ta med deg hjem noe fra vår lunsj- eller kveldsmeny, er du hjertelig velkommen til det! I tillegg til vår faste meny vil vi hver dag by på dagens middag og dagens suppe. Vi vil at miljø, klima og dyrevelferd skal stå i fokus for vårt prosjekt. Du skal være trygg på at vi har tatt de beste tilgjengelige valgene for deg. Vi håper at vi med bevisste og gjennomtenkte valg kan gi vårt bidrag til å snu verden i en litt mer bærekraftig retning.

 

Læringskurven er bratt, men vi er heldigvis vant til steile oppoverbakker her i Ekebergskrenten. For du finner oss akkurat her hvor svingen møter den bratte Ekebergveien. Navnet Svingen stammer fra gårdsbruket som tidligere lå i denne delen av Ekebergskrenten. Ekebergveien er kjent for å være både lang og bratt, og det har siden gammelt av vært tradisjon for ulike former for bevertning i den gamle ferdselsåren mellom Gamle Oslo og Ekeberg.

Helt siden vi selv flyttet til Ekebergskrenten i 2014 var drømmen at noen skulle åpne et spisested i nabolaget vårt. Årene gikk, og så en dag kom «kolonialbutikklokalet» i den lille boligblokken i Ekebergveien 37 til salgs.

Vi ble nærmest grepet litt av panikk med tanken på at noen ville kjøpe dette lokalet uten å åpne «nabolagskafeén vår», som vi hadde ventet på så lenge. Den sjansen kunne vi ikke ta! Vi kastet oss rundt – og før vi ante ordet av det, var næringslokalet vårt.